Custard - Crema Pasticcera



Custard
Ingredients:
2 eggs, ½ liter of milk, 5 spoons of sugar, 2 spoons of flour, 1 lemon zest ( or 15 drops of lemon juice flavor for sweets).
Method:
Put in a mixing bowl: milk, sugar, sifted flour and eggs (mix everything). Then put the mixture in a small pot, add one lemon zest (or lemon flavor) and wait till it boil (still mixing everything) over low heatWhen it starts boiling remove the lemon zest. Mix till you get a soft and velvet mixture.
Your custard is ready!

Crema Pasticcera
Ingredienti:
2 uova, ½ litro di latte, 5 cucchiai di zucchero, 2 cucchiai di farina, buccia di un limone (oppure 15 gocce di aroma per dolci al limone).
Procedimento:
Mettere in una terrina mescolando sempre: latte, zucchero, farina setacciata e le uova. Versate il tutto in un pentolino, aggiungete la scorza di un limone (o l'aroma di limone) e portate a ebollizione (sempre mescolando) a fuoco lento. Quando inizia a bollire togliete la buccia del limone. Mescolate sino a ottenere un composto soffice e vellutato.
La vostra crema pasticcera è pronta !

Comments

  1. Thank you grandma Valeria for the custard recipe :*
    Grazie nonna Valeria per la ricetta della crema pasticcera :*

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