Saint Patrick Day Cake


Curiosity:
March 17th is the day when people celebrate Saint Patrick’s Day, Ireland Patron Saint. This celebration is very felt even in the Irish community in the United States, such as Boston.  
One of the many legends says that Saint Patrick chased away all the snakes from the island. 
On this day, people who celebrate the Saint wear green clothes. You can see clovers not only on their clothes, but painted on their face also. The clover, or also called “shamrock”, represents Saint Patrick’s explanation about the Trinity. 
Saint Patrick Day cake is one of the many typical recipes of March 17th celebrations. 
Ingredients: 
150g of sugar, 150g of butter, 1 sachet of vanilla, 3 eggs, 175g of pastry flour, 50g of potato starch, ½ sachet of baking powder, 150ml of dark beer.
Method: 
Put in a bowl: sugar, baking powder and vanilla. Mix everything well, then add the eggs and beat till you get a foam. Now you can put melted butter, starch, beer and flour and mix everything. 
Pour the mixture in a springform pan, with 26cm diameter, covered by baking parchment. 
Bake in preheated static oven at 175°C for 25 minutes.
Hint: 
You can serve the cake covered by a delicious glaze. 
Here you go the ingredients: 250g of icing sugar and 6 tsp of dark beer. 
Put in a small pot sugar and pour in the beer. Place it on a low flame till boiling point. Leave it rest for one minute and then pour it on the cake. 

Torta di San Patrizio.
Curiosità:
Il 17 marzo si festeggia San Patrizio, patrono d'Irlanda. Questa festa è sentita anche nelle comunità irlandesi degli Stati Uniti, tra cui Boston. 
Una delle tante leggende narra che scacciò dall'isola tutti i serpenti.
Coloro che partecipano ai festeggiamenti del Santo si vestono di verde. Si possono notare trifogli, non solo sui loro indumenti, ma anche dipinti sul viso. Il trifoglio simboleggia la spiegazione di San Patrizio della Trinità.
La ciambella di San Patrizio, è una delle tante ricette tipiche dei festeggiamenti del 17 marzo.
Ingredienti:
150g di zucchero, 150g di burro, 1 bustina di vanillina, 3 uova, 175g di farina 00, 50g di fecola di patate, 1/2 bustina di lievito, 150ml di birra scura.
Procedimento:
Mettete in un tegame lo zucchero, il lievito e la vanillina. Amalgamate bene il tutto, unite le uova e mescolate sino ad ottenere una spuma. Adesso incorporate all'impasto il burro fuso, la fecola, la birra e la farina.
Versate l'impasto in una teglia a cerniera, del diametro di 26 centimetri, foderata con carta da forno.
Lasciate cucinare in forno statico, preriscaldato, a 175°C per 25 minuti.
Consiglio:
Può essere servita, ricoperta con una deliziosa glassa.
Ecco gli ingredienti:
250g di zucchero a velo e 6 cucchiai di birra scura.
Mettete in un pentolino lo zucchero e versate la birra. Ponete il tutto su fiamma bassa sino ad ebollizione. Lasciate riposare un minuto e versate sulla torta.

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