Wine Donuts


In Italy, like in many other countries, november 11th is Saint Martin's Day.
According to tradition, in this period, in some parts of Italy, People open the barrels of wine to taste the first glass of the New Wine.
If you would like to celebrate this day with the first tasting, I suggest the following Wine Donuts recipe.
Ingredients:
275g pastry flour, 175g of sugar,
1 1/2 spoon of honey,
100ml red wine, 100ml olive oil,
2 tsp of baking powder,
1 pinch of salt.
 Method:
  Mix in a bowl the following ingredients: sugar(125g), honey, olive oil, winw, the sifted flour, salt and baking powder. Mix the composure till it becomes well combined. 
Divide the mixture into pieces and shape them as cylinders 10cm long and 1cm wide. Close the cylinders up shaping them like a donut and put on some sugar.
 Bake in electric oven for 15-20 minutes at 180°C.

Ciambelle al Vino
In Italia, come in molti altri Paesi, l'11 Novembre ricorrono i festeggiamenti in onore di San Martino.
Secondo la tradizione, in questo periodo dell'anno, in molte parti di Italia, si aprono le botti per assaggiare il vino novello.
Vi propongo la ricetta delle Ciambelle al vino, per accompagnare un bicchiere di vino Novello ;)
Ingredienti:
275g di farina 00, 175g di zucchero,
1 cucchiaio e mezzo di miele,
100ml di vino rosso, 100ml olio d'oliva,
2 cucchiaini di lievito,
1 pizzico di sale .
Procedimento:
Mescolare in una terrina lo zucchero (125g), il miele, l'olio, il vino, la farina setacciata, il sale e il lievito. Impastare fino a ottenere un composto omogeneo. 
 
Dividete l'impasto in parti, in modo da ottenere dei cilindri lunghi 10cm e larghi 1cm.
Chiudete i cilindri a formare una ciambella. Spolveratela con lo zucchero. Cuocere in forno per 15-20 minuti in forno elettrico a 180°C. 

Comments

Most Popular Post