Cinnamon Sweet Rolls


Breakfast is the most important meal of the day! Cinnamon Sweet Rolls are the best way to convince yourselves to leave the bed. There is no rule to eat this sweet, therefore leave space to your creativity!
Ingredients:
500g of strong flour, 25g of olive oil, 100g of sugar, the top of a tsp of cinnamon, a pinch of salt, 215g of water
 Method:
Mix in a bowl the following ingredients: flour, olive oil, sugar, cinnamon, salt and water till you get a smooth and elastic dough.
Leave it rest for 30 minutes.
Bake in pre-heated oven for 15 minutes.
Hint:
Instead of cinnamon you can use a sachet of vanilla.
In winter, you can have it for breakfast as it is or with acacia honey.
Instead in summer I advice you to try it with lemon granita or with ice-cream (cut the sweet roll in two and fill it with the ice-cream you like the most).
Brioches alla cannella
 
La colazione è il pasto più importante della giornata! Le brioches alla cannella sono il miglior modo per convincersi a lasciare il letto. Non c’è una regola per mangiare questo dolce, quindi date spazio alla vostra fantasia !
  Ingredienti :
500 gr farina manitoba, 25gr di olio d’ oliva, 100gr di zucchero, la punta di un cucchiaino di cannella, un pizzico di sale, 215gr di acqua.

Procedimento:
Mescolate in una ciotola i seguenti ingredienti: farina, olio d’oliva, zucchero, cannella, sale e acqua, fino ad ottenere un impasto liscio ed elastico.
Lasciate riposare per 30 minuti.
Cuocere in forno preriscaldato a 175°C per 15 minuti circa.
Consigli:
Al posto della cannella si può mettere una bustina di vanillina.
              D'inverno, la si può gustare a colazione semplice oppure con miele d’acacia.                          
    Invece d’estate, consiglio di provarla con la granita al limone o con il gelato (tagliate a metà la brioche e farcitela con il gelato che più vi piace).

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