Butter Sweet Rolls
The
best breakfast is the one with a soft and tasty sweet roll!
Ingredients:
500g
of strong flour, 180g of sugar, 250g of pastry flour, 150g of butter,
350g of cloves infusion* (38-10 cloves), 4 pinches of dust cinnamon.
Method:
Pour
in a bowl both flours, sugar and cinnamon. Mix
everything well. Then
add butter and the infusion. Mix the ingredients till you get a soft
loaf. Leave it rest for 45 minutes, covering it with a damp rag.
Once
the 45 minutes are over, divide the loaf in parts, and work them one
by one giving the shape of a small balls slightly flattened. Then put
the sweet rolls on a baking tray covered by baking parchment. Bake in
preheated static oven at 160°C for 20 minutes.
Hint:
If
you would like to you can substitute the cloves infusion with
room-temperature water and cinnamon with vanilla.
*Infusion:
boil 200g of water with 8-10 cloves. Then leave it rest for 5
minutes. Finally filter it and leave it cool down.
Brioches
con Burro
Non
c'è colazione più buona, se non
quella accompagnata da una brioche soffice e gustosa.
Ingredienti:
500g
di farina manitoba, 180g di zucchero, 250g di farina tipo 00, 150 g
di burro, 350g di infuso di chiodi di garofano*(8-10 chiodi di
garofano), 4 spruzzi di cannella in polvere.
Procedimento:
Versaste
in un recipiente le farine, lo zucchero e la cannella. Amalgamate
bene. Aggiungete il burro e il vostro infuso Lavorate gli ingredienti
sino ad ottenere un panetto morbido.
Lasciate
riposare l'impasto per circa 45 minuti, comprendo il recipiente con
un canovaccio.
Trascorso
il tempo di riposo, dividete il panetto in porzioni e lavoratene
ognuna dandogli la forma di una pallina leggermente schiacciata.
Infine, ponete le vostre future brioches su una teglia ricoperta da
carta da forno. In forno statico preriscaldato a 160°C per circa 20 minuti.
Consigli:
Se
preferite potete sostituire: l'infuso di garofano con semplice acqua
a temperatura ambiente e la cannella con vanillina.
*Tisana:
portate a ebollizione 200g di acqua con 8-10 chiodi di garofano.
Adesso spegnete la fiamma e lasciate riposare cinque minuti. Infine
filtrate e lasciate raffreddare.
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