Butter Sweet Rolls



The best breakfast is the one with a soft and tasty sweet roll!
Ingredients:
500g of strong flour, 180g of sugar, 250g of pastry flour, 150g of butter, 350g of cloves infusion* (38-10 cloves), 4 pinches of dust cinnamon.
Method:
Pour in a bowl both flours, sugar and cinnamon. Mix everything well. Then add butter and the infusion. Mix the ingredients till you get a soft loaf. Leave it rest for 45 minutes, covering it with a damp rag.
Once the 45 minutes are over, divide the loaf in parts, and work them one by one giving the shape of a small balls slightly flattened. Then put the sweet rolls on a baking tray covered by baking parchment. Bake in preheated static oven at 160°C for 20 minutes.
Hint:
If you would like to you can substitute the cloves infusion with room-temperature water and cinnamon with vanilla.
*Infusion: boil 200g of water with 8-10 cloves. Then leave it rest for 5 minutes. Finally filter it and leave it cool down.

Brioches con Burro

Non c'è colazione più buona, se non quella accompagnata da una brioche soffice e gustosa.
Ingredienti:
500g di farina manitoba, 180g di zucchero, 250g di farina tipo 00, 150 g di burro, 350g di infuso di chiodi di garofano*(8-10 chiodi di garofano), 4 spruzzi di cannella in polvere.
Procedimento:
Versaste in un recipiente le farine, lo zucchero e la cannella. Amalgamate bene. Aggiungete il burro e il vostro infuso Lavorate gli ingredienti sino ad ottenere un panetto morbido.
Lasciate riposare l'impasto per circa 45 minuti, comprendo il recipiente con un canovaccio.
Trascorso il tempo di riposo, dividete il panetto in porzioni e lavoratene ognuna dandogli la forma di una pallina leggermente schiacciata. Infine, ponete le vostre future brioches su una teglia ricoperta da carta da forno. In forno statico preriscaldato a 160°C per circa 20 minuti.
Consigli:
Se preferite potete sostituire: l'infuso di garofano con semplice acqua a temperatura ambiente e la cannella con vanillina.

*Tisana: portate a ebollizione 200g di acqua con 8-10 chiodi di garofano. Adesso spegnete la fiamma e lasciate riposare cinque minuti. Infine filtrate e lasciate raffreddare.

Comments

Most Popular Post