Ricotta Cake
Ingredients:
500g of ricotta (soft white Italian cheese), 100g dark
chocolate (cut in small pieces), 5 spoons of sugar, 4 spoons of pastry flour 00
type, 4 eggs, one lemon grated zest, one pinch of cinnamon, 2 spoons of pine
nuts, one pinch of salt, unsweetened cocoa
powder to decorate
Method:
Beat the albumen until stiff with salt. Beat the egg
yolk with sugar, then add the sifted flour, ricotta, chocolate, cinnamon, lemon
zest and pine nuts. Then add the beat albumen to the mixture.
Put in a baking tin with 24cm diameter
Bake in fan or convection oven at 170°C for 50
minutes.
Torta di ricotta
Ingredienti:
500g di ricotta, 100g
di cioccolato fondente (tagliato a pezzettini), 5 cucchiai di zucchero, 4
cucchiai di farina tipo 00, 4 uova, la scorza grattugiata di un limone, la
punta di un cucchiaino di cannella, 2 cucchiai di pinoli, un pizzico di sale.
Cacao amaro per decorare.
Procedimento:
Montare gli albumi a
neve con il sale. Battere i tuorli con lo zucchero; aggiungere farina setacciata;
incorporate la ricotta, lo cioccolato, la cannella, la scorza del limone e i
pinoli. Unite al composto montato a neve.
Teglia del diametro di
24cm.
In forno ventilato e
statico a 170°C per 50 minuti.
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