Dragon's Eyes

  


This recipe is the same used to bake the so-called “bull’s eye”. Originally, (in Italy) it takes this name from the round shape that reminds the fried egg. The cookie cutters that I have used
created a form that, due to its shape and size, reminds me the eyes of a dragon. That’s why for this recipe I chose the name: dragon’s eyes. Obviously, using different cookie cutters you could get other names! Since cooking is made by imagination, why don’t you try to invent another  name and shape? Let me know what you find out J

Ingredients:
460gr of pastry flour, 100gr of sugar, 225gr of butter, 200ml of double cream, 1 sachet of baking powder, about 250gr of jam to fill.
Method:
Put in a bowl: sugar, butter (melted before), double cream, sifted flour and baking powder. Mix everything with your hands till you get a smooth and elastic dough. Create the shape of a ball, wrap it in wax paper and put in the fridge for about twenty minutes. Once you take the composure out of the fridge, divide it in pieces and roll it out with a rolling pin ( in order to avoid that the composure sticks to the rolling pin or where you are rolling it out, sprinkle it with flour) till you get the wished thickness (usually I advice ½ centimeter). Using the cookie cutters (you can also use a cup of coffee) create some circles for the base of the cookie. To make the above cookie, create others round shapes and do a small circle inside with a smaller cookie cutter. Set the base on a baking tin (covered by baking parchment) and put on the cookie with the hole. At the end add some marmalade or nuts crème at the center.
Bake in oven for 18-20 minutes at 175°.

Hint: you can spread the marmalade on the cookie base and then put on the cookie with the hole.
Occhi di Drago
Questa ricetta in realtà è quella che si usa per fare gli “occhi di bue” e prende originariamente il nome dalla forma rotonda che ricorda l’uovo “all’occhio di bue”. Le formine che ho usato mi hanno portato a creare dei biscotti, che per forma e grandezza, mi ricordano gli occhi del drago. Ecco perché per questa ricetta ho scelto il nome: occhi di drago. Ovviamente con altre formine potrebbero prendere altri nomi! Poiché in cucina c’è bisogno di fantasia lascio spazio alla vostra. Perché non provate a inventare un nuovo nome e una nuova forma? Fatemi sapere cosa creerete J
Ingredienti:
460gr di farina, 100gr di zucchero, 225gr di burro, 200 ml di panna da cucina, 1bustina di lievito; circa 250gr di marmellata per farcire.
Procedimento:
In un recipiente versate lo zucchero, il burro (sciolto in precedenza), la panna da cucina, la farina setacciata e il lievito. Mescolate il tutto con le mani fino a ottenere un composto liscio ed elastico. Create una palla, avvolgetela nella carta oleata e mettete in frigo per circa venti minuti. Una volta uscito l'impasto dal frigo, dividetelo in pezzi e iniziate a stenderlo con un mattarello (ricordate di spolverizzare la farina di tanto in tanto per evitare che l’impasto si attacchi al mattarello o al ripiano dove stendete l'impasto) fino a ottenere lo spessore desiderato (in genere io consiglio circa mezzo centimetro). Con l'aiuto di un coppa pasta (potete anche usare una tazzina da caffè) fate dei cerchi per la base. Per creare la parte superiore dei biscotti, create altre forme rotonde e con un coppa pasta più piccolo fate il cerchio centrale. Stendete la base su una teglia ricoperta da carta da forno e ponete la parte superiore sopra la base. Infine potete al centro la marmellata o la crema di nocciole.
In forno a 175°C per 18-20 minuti.

Consiglio: si può anche spalmare la marmellata sulla base e poi porre di sopra il biscotto forato nel centro. 

Comments

  1. Thanks to my friend Claudia and to my dear Rory for the inspiration :-)

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