Half-Moon Dumplings




Would you like to have a funny recipe that leaves speechless everyone? The half moon dumpling are the sweet made for you! Ask to your kids to help you filling the dumplings with marmalade or hazelnut cream. Once ready your work will be rewarded with a delicious sweet.

 

Ingredients:
3 eggs, 150g of sugar, 125g of butter, 600g of pastry flour, 1 sachet of baking powder, 1 orange  grated zest, 1 sachet of vanilla.

 

Method:
Mix in a bowl: eggs, sugar, vanilla and butter (melted before). Add baking powder, one orange grated zest and sifted pastry flour. Work the ingredients till you get smooth and uniform dough. Leave it rest for about 20 minutes. Using a rolling pin roll the mixture out 3mm thick. Cut some circles using some cookie cutters with the wished diameter. Put on one half of the circle one tsp of filling, seal it like a half-moon closing well the borders. Bake in fan-oven for 12-15 minutes at 200°C.

 

Hint:
Do not grease the baking tin with butter but use the baking parchment. Dust the dumplings with icing sugar.

 

 

Mezzelune ripiene

Volete una ricetta divertente che lasci tutti senza parole? Le mezze lune ripiene fanno per voi! Chiedete ai vostri bambini di aiutarvi a farcire i fagottini con marmellata o crema di nocciole. Una volta pronte, il vostro lavoro sarà ripagato con un dolce buonissimo.

 

Ingredienti:

3 uova, 150g di zucchero, 125g di burro, 600g di farina tipo 00, 1 bustina di lievito, la buccia di 1 arancia, 1 bustina di vanillina.

 

Procedimento:

Mescolate in un contenitore: uova, zucchero, vanillina e burro (sciolto in precedenza). Unire al composto: lievito, e buccia d’arancia grattugiata e la farina setacciata. Lavorare bene il tutto fino a ottenere un impasto liscio ed omogeneo. Lasciare riposare per 20 minuti. Con un mattarello stendete l’impasto dello spessore di circa 3mm.Ritagliate dei cerchi aiutandovi con delle forme del diametro desiderato. Disponete sulla metà di ognuno un cucchiaino di farcitura, chiudete a mezzaluna sigillando bene i bordi. Mettere in forno ventilato per 12-15 minuti a 200°C.

 

Consiglio:

Non imburrate la teglia ma aiutatevi con la carta forno. Spolverare i biscotti con zucchero a velo.




Comments

Most Popular Post