Shortbreads
Shortbreads (egg free) look like Danish cookies
because they are crumbly.
Ingredients:
200g of butter, 120g of sugar, 1 sachet of baking
powder for desserts, 360g of pastry flour, the top of a tsp of salt.
Method:
Put in a bowl: sugar,vanilla,baking powder, and while
mixing pour in butter (melted à-bain-Marie before).
Then add the pastry flour working the dough well. Stretch out the mixture over a flat surface, with the help of a cookie cutter share the shortbreads as you prefer.
Use a paletteknife to take the cookies from the flat surface.
Put in pre-heated oven at 180°C For about 10 minutes.
Hint.
They are good both with milk and tea. They are also great alone.
Then add the pastry flour working the dough well. Stretch out the mixture over a flat surface, with the help of a cookie cutter share the shortbreads as you prefer.
Use a paletteknife to take the cookies from the flat surface.
Put in pre-heated oven at 180°C For about 10 minutes.
Hint.
They are good both with milk and tea. They are also great alone.
Frollini
I frollini al burro (senza uovo) somigliano per la
loro flagranza e friabilità a quelli danesi.
Ingredienti:
200g di burro, 120g di
zucchero, 1 bustina di lievito,1/2 bustina di vanillina, 360g di
farina tipo 00, la punta di un cucchiaino di sale.
Procedimento:
Mettete in una terrina lo
zucchero, la vanillina, il lievito e mescolando bene il burro
precedentemente sciolto a bagno maria. Infine incorporate la farina
lavorando bene l'impasto.
Stendete l'impasto su un
piano lavoro lisci, e aiutandovi con un coppapasta, date la forma
desiderata al vostro biscotto.
Per sollevare i biscotti dal piano di lavoro aiutatevi con una spatola
Per sollevare i biscotti dal piano di lavoro aiutatevi con una spatola
In forno ventilato in
preriscaldato a 180C per circa 10 minuti.
Consiglio:
Ideali
con il latte e con il tè, non vi deluderanno anche da soli.
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