Shortbreads

Shortbreads (egg free) look like Danish cookies because they are crumbly.
  Ingredients:
200g of butter, 120g of sugar, 1 sachet of baking powder for desserts, 360g of pastry flour, the top of a tsp of salt.
Method:
Put in a bowl: sugar,vanilla,baking powder, and while mixing pour in butter (melted à-bain-Marie before).
Then add the pastry flour working the dough well. Stretch out the mixture over a flat surface, with the help of a cookie cutter share the shortbreads as you prefer.
 Use a paletteknife to take the cookies from the flat surface.
Put in pre-heated oven at 180°C For about 10 minutes.
Hint.
They are good both with milk and tea. They are also great alone. 

Frollini 
I frollini al burro (senza uovo) somigliano per la loro flagranza e friabilità a quelli danesi.
Ingredienti:
200g di burro, 120g di zucchero, 1 bustina di lievito,1/2 bustina di vanillina, 360g di farina tipo 00, la punta di un cucchiaino di sale.
Procedimento:
Mettete in una terrina lo zucchero, la vanillina, il lievito e mescolando bene il burro precedentemente sciolto a bagno maria. Infine incorporate la farina lavorando bene l'impasto.
Stendete l'impasto su un piano lavoro lisci, e aiutandovi con un coppapasta, date la forma desiderata al vostro biscotto.
 Per sollevare i biscotti dal piano di lavoro aiutatevi con una spatola
In forno ventilato in preriscaldato a 180C per circa 10 minuti.
Consiglio:
Ideali con il latte e con il tè, non vi deluderanno anche da soli.

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