CAKE POPS



Cake pops remind me about lollipops for their shape and colours. They are a nice and funny sweets to taste with friends. The method is very easy and quick. Creativity is the only needed element to create these coloured sweets.
Ingredients:
170g of pastry flour, 40g of corn starch, 180g of sugar, 125g of milk, 100g of butter, 8g of baking powder for desserts, 1 sachet of vanilla, 2 eggs. To decorate: 50g of white chocolate, 100g of dark chocolate, do not forget the sticks to create you cake pops :)
Method for the dough:
In a bowl, add sugar to the eggs, vanilla and baking powder for desserts. Then add milk and melted butter ( à-bain-marie).
Now you can combine everything with corn starch and the sifted flour. Pour the mixture in the cake pops pan. Bake in preheated electric oven at 180°C for 13 minutes.
Do not forget to put the cake pops aside until cool.
Method for the coating:
Melt white chocolate à-bain-marie, dunk the stick in the chocolate and isert it in the cake pop. You have to do so, in order to allow the stick to be attached to the cake pop. Now you can put the cake pop on a tray. Once the chocolate will get solid, you can proceed melting the dark one. Then dunk the cake pops in the chocolate and decorate them as you prefer...no restrains to your creativity! You can use coconut flour, colored sugar sprinkles, or colored pearl sugar sprinkles. 


Cake pops (36pz) 
I cake pops ricordano i leccalecca sia per la forma che per i colori. Un dolce simpatico e divertente da gustare con gli amici...La preparazione è molto semplice e veloce. La fantasia è l'unico elemento fondamentale per creare questi dolcetti colorati. 
Ingredienti:
170g di farina 00, 40g di amido di mais, 180g di zucchero, 125g di latte ,100g di burro,8g di lievito per dolci, 1 bustina di vanillina, 2 uova. Per decorare: 50g di cioccolato bianco e 100g di cioccolato fondente.
Procedimento per impasto:
In una terrina, unite lo zucchero alle uova, la vanillina e il lievito per dolci. Dopo aggiungete il latte e il burro, sciolto a bagnomaria. Infine incorporate l'amido di mais e la farina setacciata.
Versate il composto negli appositi stampi per cake pops.
Ponete in forno elettrico preriscaldato a 180°c per 13 minuti.
Ricordate di lasciare raffreddare nello stampo.
Procedimento per copertura:
Sciogliete il cioccolato bianco a bagno maria, immergetegli la stecca e inseritela nella pallina. Ciò va fatto per far aderire la stecchetta nella pallina di torta. Ponete la pallina su un vassoio. Una volta che il cioccolato si sarà solidificato, sciogliete il cioccolato fondente a bagno maria e immergetegli la vostra pallina di torta.
Ora potete decorare i vostri cake pops come preferite...sbizzarritevi! Potete usare della farina di cocco, o delle codine colorate o delle piccole palline di zucchero dai svariati colori.

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