CAKE POPS
Cake
pops remind me about lollipops for their shape and colours. They are
a nice and funny sweets to taste with friends. The method is very
easy and quick. Creativity is the only needed element to create these
coloured sweets.
Ingredients:
170g of pastry flour, 40g of corn
starch, 180g of sugar, 125g of milk, 100g of butter, 8g of baking
powder for desserts, 1 sachet of vanilla, 2 eggs. To decorate: 50g of
white chocolate, 100g of dark chocolate, do not forget the sticks to
create you cake pops :)
Method for the dough:
In a bowl, add sugar to the eggs,
vanilla and baking powder for desserts. Then add milk and melted
butter ( à-bain-marie).
Now you can combine everything
with corn starch and the sifted flour. Pour the mixture in the cake
pops pan. Bake in preheated electric oven at 180°C for 13 minutes.
Do not forget to put the cake
pops aside until cool.
Method
for the coating:
Melt
white chocolate à-bain-marie, dunk the stick in the chocolate and
isert it in the cake pop. You have to do so, in order to allow the
stick to be attached to the cake pop. Now you can put the cake pop on
a tray. Once the chocolate will get solid, you can proceed melting
the dark one. Then dunk the cake pops in the chocolate and decorate
them as you prefer...no restrains to your creativity! You can use
coconut flour, colored sugar sprinkles, or colored pearl sugar
sprinkles.
Cake
pops (36pz)
I cake pops ricordano i
leccalecca sia per la forma che per i colori. Un dolce simpatico e
divertente da gustare con gli amici...La preparazione è molto
semplice e veloce. La fantasia è l'unico elemento fondamentale per
creare questi dolcetti colorati.
Ingredienti:
170g di farina 00, 40g di amido di mais, 180g di zucchero, 125g di
latte ,100g di burro,8g di lievito per dolci, 1 bustina di vanillina,
2 uova. Per decorare: 50g di cioccolato bianco e 100g di cioccolato
fondente.
Procedimento per impasto:
In una terrina, unite lo zucchero
alle uova, la vanillina e il lievito per dolci. Dopo aggiungete il
latte e il burro, sciolto a bagnomaria. Infine incorporate l'amido di
mais e la farina setacciata.
Versate il composto negli
appositi stampi per cake pops.
Ponete in forno elettrico
preriscaldato a 180°c per 13 minuti.
Ricordate di lasciare raffreddare
nello stampo.
Procedimento per copertura:
Sciogliete il cioccolato bianco a
bagno maria, immergetegli la stecca e inseritela nella pallina. Ciò
va fatto per far aderire la stecchetta nella pallina di torta. Ponete
la pallina su un vassoio. Una volta che il cioccolato si sarà
solidificato, sciogliete il cioccolato fondente a bagno maria e
immergetegli la vostra pallina di torta.
Ora potete decorare i vostri cake
pops come preferite...sbizzarritevi! Potete usare della farina di
cocco, o delle codine colorate o delle piccole palline di zucchero
dai svariati colori.
Comments
Post a Comment