Sweet Crepes




The Crepes are a typical dish from the French Cuisine. They can be salty or sweet, and filled in with whatever you like:cheese, jam or fruits. They are good on every occasion, for breakfast or for lunch, enjoy !

Ingredients:
2 tbsp of sugar cane, 5 tbsp of pastry flour, 1 pinch of salt, 1 tbsp of olive oil, 300ml of semi- skimmed milk, 1 egg

Method:
in a bowl mix together with a whisk the following ingredients: sugar cane, 5 tbsp of pastry flour, salt, olive oil and add the egg. Mix till you get a smooth mixture.
Butter a nonstick pan and cook over a low flame. Then, take some of the composure with the ladle and pour it in the pan with a circular motion, till you get the shape of a disk. Once the crepes is cooked (you just need about 1 minute), turn the crepes to the other side till it's cooked.

Hint:
fill the crepes in with jam, marmalade or with nut paste.


Crepes dolci
Le crepes sono un piatto della cucina francese. Possono essere salate o dolci, e farcite con qualsiasi cosa: formaggio, marmellata o frutta. Vanno bene per ogni occasione a colazione o a pranzo, buon appetito!

Ingredienti:
2 cucchiai di zucchero di canna, 5 cucchiai di farina, un pizzico di sale, un cucchiaio di olio, 300ml di latte parzialmente scremato,1 uovo.

Procedimento:
In una terrina lavorate con una frusta: lo zucchero di canna, con 5 cucchiai di farina, il sale, l'olio e infine aggiungere un uovo. Imburrate una padella anti-aderente e ponetela su fiamma. Adesso con un mestolo prendete un pò del composto e versatelo nella padella con movimento circolare al fine di ottenere un disco. Appena la crepes sarà cotta (ci vorrà circa un minuto) giratela sull'altro lato, (aiutandovi con una spatola) per completare la cottura.

Consiglio
Farcite le vostre crepes con confetture varie, marmellate o crema di cioccolato.







Comments

Most Popular Post