Sweet Crepes
The Crepes are a typical
dish from the French Cuisine. They can be salty or sweet, and filled
in with whatever you like:cheese, jam or fruits. They are good on
every occasion, for breakfast or for lunch, enjoy !
Ingredients:
2 tbsp
of sugar cane, 5 tbsp of pastry flour, 1 pinch of salt, 1 tbsp of
olive oil, 300ml of semi- skimmed milk, 1 egg
Method:
in a bowl mix together with a whisk the following ingredients: sugar
cane, 5 tbsp of pastry flour, salt, olive oil and add the egg. Mix
till you get a smooth mixture.
Butter
a nonstick pan and cook over a low flame. Then, take some of the
composure with the ladle and pour it in the pan with a circular
motion, till you get the shape of a disk. Once the crepes is cooked
(you just need about 1 minute), turn the crepes to the other side
till it's cooked.
Hint:
fill
the crepes in with jam, marmalade or with nut paste.
Crepes dolci
Le
crepes sono un piatto della cucina francese. Possono essere salate o
dolci, e farcite con qualsiasi cosa: formaggio, marmellata o frutta.
Vanno bene per ogni occasione a colazione o a pranzo, buon appetito!
Ingredienti:
2 cucchiai di zucchero di
canna, 5 cucchiai di farina, un pizzico di sale, un cucchiaio di
olio, 300ml di latte parzialmente scremato,1 uovo.
Procedimento:
In una terrina lavorate
con una frusta: lo zucchero di canna, con 5 cucchiai di farina, il
sale, l'olio e infine aggiungere un uovo. Imburrate una padella
anti-aderente e ponetela su fiamma. Adesso con un mestolo prendete un
pò del composto e versatelo nella padella con movimento circolare
al fine di ottenere un disco. Appena la crepes sarà cotta (ci vorrà
circa un minuto) giratela sull'altro lato, (aiutandovi con una
spatola) per completare la cottura.
Consiglio
Farcite le vostre crepes
con confetture varie, marmellate o crema di cioccolato.
Comments
Post a Comment